- --- :,; - - - - .

Megállás egy pillanatra - hacsak az nem Örök

2020-04-12

Mégiscsak Húsvét vasárnapja van, akármennyire is olyan könyvet olvasok , amely az Élet tudományos megközelítését helyezi előtérbe. Persze, hiszek abban, Is, mindenben, ahol egy időre elidőznek a gondolataim és mindent száműznek ami az unalommal kapcsolatos. Az utóbbi időszak nem engedett unatkozni, száguldoznak a gondolataim napok, emberek ,életek, lehetőségek között. Ki hogyan él ezekben a napokban, ki mennyire tud Lélegezni, még akkor is ha : nem beteg. Vagy nem úgybeteg, ahogy azt mindenki gondolja.


Az örök aggodalmaskodók, a hipohonderek, a mentálisan gyengélkedők, Ó te jó ég, mi van Velük.

A gyerekek akiknek nincsenek a megszokott módon lekötve az energiájuk és rosszul alszanak éjszaka ( a sajátjaimról is beszélek )

Kihez szólok a tudomány , az éles -  és jövőbelátátás sorai mögül ( Dan Brown : Eredet ) kinek köszönöm meg a mai napot: 

Nos egy icipici személyes történet. Hosszas évek betegeskedése után, sápadtan és tapogatózva önmagamban és magam körül, folyton azt kérdeztem. vajon meggyógyultam? Most már TÉNYLEG egészséges vagyok? Nem jött válasz, rám bízták.

Aztán itt sétáltunk férjemmel egy téli délutánon a helyi templomnál, ami önmagában és a kilátását tekintve : kegyelmi állapot. Elgondolkodva simítottam meg a Krisztus szobor szívét, rajta zöld moha , lassú mozdulatokkal kapargatni kezdtem a körmeimmel, megtisztítottam aztán végigsimítottam rajta. Ő boldogan fotózott ( nem Jézus, dehogy , a Férjem :) Talán ő előbb tudta a jó hírt,mint én.

Alig néhány perc telt el, az én szívem szabadult fel, én nevettem hatalmasat-boldogat és értettem meg majdnem minden összefüggést : szeretet-hit-kitartás-tudomány és Isten között.

Mindenkinek hasonló gyógyulást és kitartást kívánok és persze Nagyon Boldog Húsvéti Ünnepeket. :)

Vissza a blog oldalra